Kunst

de kunst van communicatie

za 3 februari '18

de kunst van communicatie

 

bloggen en vloggen

Training Bloggen en Vloggen op zaterdag 3 februari 2018

 

Overtuigend schrijven en communiceren is een vak. Zeker als je de katholieke visie wil uitleggen, vraagt dat naast kennis, ook techniek en vaardigheid. Met tekst, beeld en geluid verspreid je wat je belangrijk vindt en wat je denkt. Niet alleen de krant, maar heel internet ligt binnen je bereik.


Wil je ontdekken waar jouw creativiteit ligt? Ben je een blogger of een vlogger? Wat komt er bij kijken? Hoe pak je het aan? Hoe laat je iemand schitteren tijdens een interview? Wat is nodig om authentiek verslag te doen?

 

Sprekers en workshopleiders:

Claire Stolwijk, onderzoeker en consultant bij TNO, vertelt iets over het opbouwen van teksten in piramidevorm, waarbij je begint met de essentie en vervolgens de argumenten bondig formuleert. Het is lezersgericht, want je komt snel tot de kern van de zaak.


Anton de Wit, journalist en hoofdredacteur Katholiek Nieuwsblad werkt de technische aspecten van de schrijftraining uit en past ze toe op Bloggen. Vanuit zijn eigen ruime ervaring met alle soorten media geeft hij antwoord op vragen als: Hoe schrijf je prikkelende teksten voor het internet? Hoe word je gehoord tussen de vele stemmen die daar klinken?


Emy Jansons, bedrijfsjournalist en zelfstandig ondernemer, geeft interview- en vlogtraining. Zij werkt dagelijks met video; authenticiteit is de sleutel voor alles wat zij doet.  In deze workshop ontdek je wat vlog voor je betekent.

Je gaat ook zelf aan de slag, dus neem je laptop en je smartphone mee!

 

Programma:

10.15  Ontvangst met koffie/thee

10.30 – 11.00 Piramideschrijven door Claire Stolwijk

11.00 – 13.00 Bloggen door Anton de Wit

13.00 – 14.00 Lunch

14.00 – 16.30 Vloggen door Emy Jansons

16.30  Drankje

17.00  Einde

 

Meer informatie:
José van Dijck
tel: 0630175281
jvandijck@soka.nl 
inschrijven!     vertel een vriend(in)!