Cultuur

Studiekeuze

wo 11 april '18

Studiekeuze

 

Thema-avond

Hoe helpen we jongeren bij het maken van een juiste studiekeuze?

 

Het aantal voortijdige schoolverlaters (vsv'ers) kan flink dalen door leerlingen een goede begeleiding te geven bij het maken van een studiekeuze. Uit onderzoek van het instituut ROA van de Universiteit Maastricht blijkt namelijk dat een op de vijf leerlingen afhaakt vanwege een verkeerde keuze. Het terugdringen van het aantal voortijdige schoolverlaters is een speerpunt van het kabinet.

 

Stichting Soka organiseert in samenwerking met Europrof Horeca Opleidingen www.europrof.nl en Jong & Studie www.jongenstudie.nl een thema-avond voor ouders, decanen, jongeren en geïnteresseerden.

 

Naast het inhoudelijke programma zorgt Europrof voor een heerlijk warm buffet.

 

 

Speciale gastspreker Hermien Miltenburg zal met u de ervaringen vanuit het vervolgonderwijs delen, tips en uitleg geven.

 

Hermien Miltenburg is oudervoorlichter voor Universiteit Wageningen, Universiteit Maastricht, Aeres Hogeschool Wageningen en Hogeschool van Hall Larenstein. Tevens is zij ambassadeur ouderbetrokkenheid van decanenvereniging nvs-nvl.

https://weblog.wur.nl/studiekeuzekind/

 

Doel van de presentatie is de ervaringen van ouders, docenten en studieadviseurs, die betrokken zijn bij het Hoger Onderwijs, te delen en zo een eenduidig overzicht te krijgen van de studiekeuze, het mogelijke succes en de bijbehorende kosten.

Er zijn ook studenten aanwezig die vanuit hun eigen ervaring spreken. 

 

Elske Huijbers en Inge van den Berg zijn 2 bevlogen jongedames die in 2016 het platform Jong&Studie hebben gelanceerd. Dit platform kan als extra klankbord dienen bij het vinden van een passende vervolgopleiding voor studenten, naast advies van decanen en gesprekken met ouders. 

Elske is jongeren loopbaancoach en heeft haar opleiding genoten aan de Fontys Hogescholen (bachelor’s degree Human Resource Management) en Sonneveldt opleidingen (jongeren-coach HBO). Naast Jong&Studie heeft zij haar eigen bedrijf 1meter60.

Inge is een HR professional en loopbaanadviseur en heeft haar opleiding genoten aan de Universiteit van Tilburg (MSc, Human resources) en heeft naast Jong&Studie haar eigen bedrijf Via-i.

 

Europrof Horeca Opleidingen is een kleine kwalitatieve hotelschool. In Europrof helpen we horeca gepassioneerde studenten hun droom in praktijk te brengen in de hospitality business. Onze unieke formule maakt het mogelijk om drie lange stages in de beste hotels van Europa te lopen en in drie jaar een echte professional te worden.

 

 

Coördinatie: Míriam Olid Goñi, Inge van den Berg, Elske Huijbers

 

Programma

 

17.15 – 17.30 Inloop 

17.30 – 18.30 Buffet 

18.30 – 19.45  Introductie programma 

           lezing gastspreker mevr. Miltenburg 

19.45 – 21.00  Diverse lezingen, succesverhalen, workshops studiekeuze en afsluiting

 


Plaats:

Conferentieoord Zonnewende

Tilburgseweg 54

5066 BV Moergestel

Route: www.soka.nl

 

 

Registratiekosten: €15, - incl. buffet 


Betaling
:

Stichting SOKA. IBAN: NL86 INGB0005157514 
BIC: INGBNL2A

o.v.v. ‘Moergestel 11 april’(gelieve vooraf te betalen)

 

Inschrijving:

Secretariaat SOKA

e-mail: secretariaat@soka.nl

tel 0135132630 / 0629148034