Gezin

Dag over het gezin I 2016

ma 16 mei '16

Dag over het gezin I 2016

 

Aanvang: 12.15 uur

Tweede Pinksterdag 16 mei

Bekijk de video-opname op het youtubekanaal van stichting SOKA
https://www.youtube.com/watch?v=Lt6JCkyYC3c

 

Kinderen grootbrengen met kunst en cultuur

 

Het gaat in het leven niet alleen om kunnen en weten, maar ook om verbeelding, verwondering, gevoel voor schoonheid, creativiteit en morele sensitiviteit; het gaat niet alleen om de inhoud, maar vooral om de vormende waarde ervan. Dat maakt mens en samenleving rijker. Kunst en cultuur kunnen daar een belangrijke bijdrage aan leveren.

 

Het is nodig dat jonge mensen een kompas kunnen ontwikkelen om daarmee hun weg te vinden, zodat ze geen slaaf worden van technische hulpmiddelen, maar deze zo leren te gebruiken dat hun ontwikkeling ermee gediend is. Er is vraag naar onderwijs dat een antwoord wil geven op deze diepere behoeften en bijdraagt aan een volle ontplooiing van de persoon.

 

Ad Stam heeft jarenlang in het basisonderwijs gewerkt als leerkracht en schoolleider. Momenteel verzorgt hij Nederlandse lessen in een AZC. In 2013 publiceerde hij zijn boek Onderwijs voor een rijkere wereld en een zinvol leven, waarin hij duidelijk maakt dat het niet zinvol is om ons heil te zoeken in ‘meer, sneller en leuker’, maar dat innerlijke groei belangrijker is dan uiterlijke rijkdom en dat we een samenleving nodig hebben waarin de mens en menselijkheid centraal staan.


Op deze gezinsdag zal Ad Stam spreken over het belang van kunst en cultuur in de opvoeding.

 

Liesbeth van der Blom studeerde dwarsfluit aan het Conservatorium. Ze geeft leiding aan een dwarsfluitensemble en treedt regelmatig op als soliste. Daarnaast is ze al ruim tien jaar docente dwarsfluit en geeft ‘Muziek op Schoot’, cursussen muziek voor jonge kinderen met hun ouders. Daarbij wordt gespeeld met muziekinstrumenten en andere materialen en komen verschillende soorten liedjes en muziek aan de orde.  Zie voor meer informatie: www.liesbethvanderblom.nl

 

Kana Yamaguchi werd geboren in Japan waar ze op zesjarige leeftijd al piano begon te spelen. In Nederland studeerde ze af aan het Conservatorium en behaalde de diploma’s Uitvoerend Musicus en Kamermuziek waarna ze Masterclasses volgde in heel Europa. Ze is nu werkzaam als professioneel pianiste. Kana’s spel wordt gekenmerkt door haar grote muzikaliteit die zij feilloos combineert met soepelheid en flair.

 

Op deze gezinsdag zorgen Liesbeth van der Blom en Kana Yamaguchi voor het kinderprogranmma: Kinderen en muziek, gevolgd door het Kinderconcert

 

Programma

12.15               ontvangst en koffie

12.45-13.45     Ad Stam, Gevoel voor schoonheid, waarden en waardigheid.

13.45-14.45     geheel verzorgde lunch

14.45-15.45     Liesbeth van der Blom en Kana Yamaguchi, Kinderen en muziek, gevolgd door het Kinderconcert.

15.45               afsluiting van de dag

 

Kinderprogramma: Liesbeth van der Blom en Kana Yamaguchi studeren met de kinderen een concert in voor de ouders. Ieder kind is welkom, of het een instrument bespeelt of niet. Door de kindgerichte en muzikale sfeer wordt deze dag voor hen een bijzondere ervaring.  

Samen met Liesbeth van der Blom en Kana Yamaguchi ga je in groepjes een mooi concert instuderen voor je vader en moeder.

Bespeel je geen instrument? Geen probleem. Er zijn instrumenten aanwezig en je zult zien hoe snel je leert!

Bespeel je wel een instrument? Vergeet dan niet dit mee te nemen!

Voor  de allerjongsten (2&3 jr) willen we graag dat een oudere broer of zus bij het kind blijft. Zij doen dan ook mee aan het optreden. Ben je 12 jaar of ouder? Laat dan even weten of je de jongsten wilt helpen bij het instuderen, of dat je met een eigen instrument komt.

  

Aanmelding

We stellen een tijdige reactie zeer op prijs: aanmeldingen ontvangen we het liefst vóór 10 mei. Hiervoor kunt u contact opnemen met de familie Pouw of een mail sturen naar gezin@soka.nl.

Voor de organisatie van het kinderprogramma ontvangen we bij aanmelding graag de naam en leeftijd van de kinderen.

 

Plaats

Conferentieoord Zonnewende

Tilburgseweg 54, 5066 BV Moergestel

Tel. 013 5132630

www.soka.nl

Kosten

Volw: €15 p.p.

Kinderen t/m 7 jr €4 Kinderen va 8 jr €6

Max. bedrag per gezin €50

Betaling

Bij voorkeur via rek. NL86INGB0005157514 t.n.v. Stichting SOKA, Amsterdam.

Betaling kan echter ook ter plaatse.

Contactpersonen

Pieter en Rita Pouw-Bahlmann

Juliana van Stolberglaan 31,

1412 BE Naarden

Tel. 035 6946350

 

 

Stichting SOKA (sociaal-culturele en kunstactiviteiten) biedt de gelegenheid zich op maatschappelijk en cultureel gebied te ontplooien.

SOKA organiseert diverse activiteiten die het accent leggen op geestelijke verrijking en kennisoverdracht.

Alle activiteiten worden zonder winstoogmerk georganiseerd.