Gezin

Dag voor echtparen 2013

zo 3 november '13

Dag voor echtparen 2013

 

"Verrijk je huwelijk"

“Verrijk je huwelijk”  

Versterk je relatie op basis van nieuwe inzichten

 

Je bent gelukkig getrouwd. Maar zouden er na verloop van een aantal jaren toch geen sleetse plekken, achterstallig onderhoud en haarscheurtjes zijn opgetreden.

Daar zijn vele redenen voor aan te geven: onrealistische verwachtingen ten aanzien van het werk buitenshuis, het werk in het gezin, de partner, dagelijkse sleur om maar eens iets te noemen. Ook verkeerde opvattingen over liefde, trouw en vertrouwen staan een goede relatie in de weg. En niet onbelangrijk is ook de communicatie tussen de partners of liever het gebrek daaraan.

Het opbouwen van een duurzame relatie is tegenwoordig niet vanzelfsprekend. We investeren in van alles en nog wat, dus waarom niet in ons huwelijk? Met elkaar meeleven, je interesseren in je echtgenoot en verschillen waarderen, dat is de sleutel tot een goede, duurzame relatie.


In de inleiding worden, op basis van een aantal algemeen geldende principes, handvaten gegeven om doel, weg en kompas te vinden bij het streven om in de relatie geluk te vinden en te geven. Vervolgens wordt ingegaan op beginselen die bijdragen aan een effectievere onderlinge communicatie. 


Deze bijeenkomst is bedoeld voor echtparen die hun huwelijkrelatie nu en in de toekomst willen versterken. Niet alleen voor henzelf, maar ook voor hun directe omgeving. Vertrekpunt voor deze dag is: We geloven in een toekomst voor ons huwelijk en daar willen we aan werken.Inleiders: Ursula en Jan de Jong

Ursula is geboren in Zürich. Na haar propedeuse geneeskunde heeft ze een opleiding voor elektronenmicroscopenlaborant gevolgd en was in Bazel werkzaam. Zij ontmoette Jan tijdens een vakantie in Oman en inmiddels zijn zij 34 jaar getrouwd. Ze hebben 4 kinderen en 3 kleinkinderen. Zij wijdt zich volledig aan haar gezin en geeft als ervaringsdeskundige workshops Home-Management & Organisatie. Na zijn diensttijd in Duitsland heeft Jan 12 jaar bij Shell gewerkt in Nederland, Oman, Brunei en Schotland. Sinds 1987 werkt hij voor het Ministerie van Economische Zaken en sinds 2003 geeft hij als Inspecteur-generaal leiding aan de dienst, die toezicht houdt op de olie- en gaswinning in Nederland.

 

Programma 3 november

11.45  Ontvangst met koffie
12.15  Inleiding door Jan en Ursula de Jong
13.15  Lunchbuffet
14.15  Plenaire interactieve sessie
15.15  Marquette Trio: Kana Yamaguchi (piano), Daniel Sträng (viool) & Martine Belder (cello) met muziek van Haydn,Beethoven, Mendelssohn, Rimsky-Korsakov en Piazzola

16.00  Afsluiting en High Tea
 

 

 

11.00 Gelegenheid om de Heilige Mis bij te wonen

 

Aanmelding
U kunt zich aanmelden bij de familie Pouw, familie van der Ven of een e-mail sturen naar gezin@soka.nl. In verband met de verzorging van de lunch stellen we een tijdige reactie zeer op prijs.

 

Plaats

Conferentieoord Zonnewende

Tilburgseweg 54, 5066 BV Moergestel

Tel. 013 5132630

Route: www.soka.nl

 

Kosten € 70,-  per paar

 

Betaling

Bij voorkeur via rekeningnummer 5157514  t.n.v Stichting SOKA,
Amsterdam o.v.v. de datum. Betaling kan echter ook ter plaatse.Contactpersonen

Pieter en Rita Pouw-Bahlmann              Michiel en Eugenie v.d. Ven-Mosheuvel

Juliana van Stolberglaan 31                  J. Vermeerstraat 7

1412 BE Naarden                                 5062 LS Oisterwijk

Tel. 035 6946350                                Tel. 013 5220705

E-mail: pouw@ppouw.nl                        E-mail: michiel.ven@wxs.nl 

           

Stichting SOKA (sociaal-culturele en kunstactiviteiten) biedt de gelegenheid zich op maatschappelijk en cultureel gebied te ontplooien.

SOKA organiseert diverse activiteiten met het accent op geestelijke verrijking en kennisoverdracht. Alle activiteiten worden zonder winstoogmerk georganiseerd. Meer informatie vindt u op de website: www.soka.nl

 
vertel een vriend(in)!