Kunst

de kunst van communicatie 2018

za 3 februari '18

de kunst van communicatie 2018

 

bloggen en vloggen

Training Bloggen en Vloggen op zaterdag 3 februari 2018

 

Overtuigend schrijven en communiceren is een vak. Zeker als je de katholieke visie wil uitleggen, vraagt dat naast kennis, ook techniek en vaardigheid. Met tekst, beeld en geluid verspreid je wat je belangrijk vindt en wat je denkt. Niet alleen de krant, maar heel internet ligt binnen je bereik.


Wil je ontdekken waar jouw creativiteit ligt? Ben je een blogger of een vlogger? Wat komt er bij kijken? Hoe pak je het aan? Hoe laat je iemand schitteren tijdens een interview? Wat is nodig om authentiek verslag te doen?

 

Sprekers en workshopleiders:

Claire Stolwijk, onderzoeker en consultant bij TNO, vertelt iets over het opbouwen van teksten in piramidevorm, waarbij je begint met de essentie en vervolgens de argumenten bondig formuleert. Het is lezersgericht, want je komt snel tot de kern van de zaak.

 

Paul Casamento is Freelance journalist/tekstschrijver. Hij werkt o.a. voor de nieuwsapp Dag6 (een spin off van het Nederlands Dagblad) en voor 8weekly. Vanuit zijn eigen ervaring geeft hij antwoord op vragen als: Hoe schrijf je een goede boekrecensie? Hoe schrijf je prikkelende teksten voor blogs op internet?

 

Daphne van Roosendaal is communicatieregisseur bij het bisdom Breda en medewerker van het bisdom Rotterdam. Zij werkt daarnaast voor de Nederlandse Bisschoppenconferentie, o.a. social media project katholiekleven.nl. Zij gaat in op het fenomeen van de constructieve journalistiek, als iets dat goed past bij de Kerk, bij de huidige tijd. Constructieve journalistiek gaat over het brengen van authentieke en inspirerende verhalen vanuit een positieve en oplossingsgerichte insteek.

 

Emy Jansons, bedrijfsjournalist en zelfstandig ondernemer, geeft interview- en vlogtraining. Zij werkt dagelijks met video; authenticiteit is de sleutel voor alles wat zij doet.  In deze workshop ontdek je wat vlog voor je betekent.

Je gaat ook zelf aan de slag, dus neem je laptop en je smartphone mee!

 

Programma:

10.15  Ontvangst met koffie/thee

10.30 – 11.00 Piramideschrijven door Claire Stolwijk

11.00 – 12.00 Hoe schrijf je prikkelende teksten voor blogs op internet door Paul Casamento 

12.00 – 13.00 Constructieve journalistiek  door Daphne van Roosendaal

Schrijfopdracht: Fake news en maatschappelijk verantwoord communiceren

13.00 – 14.00 Lunch

14.00 – 16.30 Vloggen door Emy Jansons

16.30  Drankje

17.00  Einde

 

Meer informatie:
José van Dijck
tel: 0630175281
jvandijck@soka.nl 
vertel een vriend(in)!