Muziek

Zonnewende Concert I 2018

zo 28 januari '18

Zonnewende Concert I 2018

 

Aanvang 14.15 uur

Programma Zonnewende Concert zondag 28 januari 2018 

 

Irene Mesu, viool en Natasja Douma, piano

na de pauze:

Jurn Tjoa, piano

 

Johannes Brahms

(1833-1897)

Sonate no. 1 voor piano en viool op. 78 in G,

 -Vivace ma non troppo

 - Adagio

 - Allegro molto moderato

Pjotr Ilitsch Tchaikovsky

(1840-1893)

Uit Souvenir d'un lieu cher op. 42: Mélodie

 

Pauze

 

Jurn Tjoa, piano

Johan Sebastian Bach

(1685-1750)

Uit  Das wohltemperierte Klavier

 I Prelude en fuga in bes  BWV 867

 

Ludwig van Beethoven

1770-1827

Pianosonate nr. 24 in Fis, opus 78 “À Therèse”:

I Adagio cantabile

 – Allegro ma non troppo;

II Allegro vivace

 

Franz Liszt

(1811-1886)

Uit Trois études de concert, S. 144 : 3. Un sospiro

 

Aleksandr Skrjabin

(1872-1915) 

 

Irene Mesu (1998)
Irene studeert bij Jaring Walta  aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Op haar zesde begon ze met vioolles bij Anka Hollebeek. Op een gegeven moment deed Irene mee met een Strijkersdag van het Conservatorium in Zwolle waar ze een Masterclass van Sylvia van der Grinten kreeg. Vier jaar later ging ze naar de Sweelinck Academie in Amsterdam, waar ze les had van Coosje Wijzenbeek en deel uitmaakte van de Fancy Fiddlers.

 

Natasja Douma kreeg haar eerste pianolessen van haar grootmoeder, de concertpianiste Roeli Schijf-Verhoog. Nadien studeerde zij aan het conservatorium in Den Haag bij Jan Boumans en Marcel Baudet en vanaf 1989 bij Jan Wijn aan het conservatorium in Amsterdam. Deze studie sloot zij af met het behalen van de diploma’s Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus. Zij studeerde liedbegeleiding bij Rudolf Jansen en haalde in september 2000 met onderscheiding haar diploma. Inmiddels trad zij met succes als solopianiste, als begeleidster en in kamermuziekverband op in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Hongarije en Luxemburg. Zij treedt regelmatig op met celliste Lidy Blijdorp. Natasja is als coachpianist verbonden aan het conservatorium in Den Haag.

 

Jurn Tjoa
kwam op zijn achtste in aanraking met de piano bij zijn grootmoeder.  Hij begon met pianoles bij het Houtens Muziek Collectief waar hij les kreeg van Guy van Beek, een jazzdocent, maar zijn voorkeur voor klassieke muziek bracht hem bij René Maurer, van wie hij tot 2015 leerling zou blijven.
In januari 2014 won hij een eerste prijs op het Prinses Christina Concours in Den Bosch, en in april van dat jaar won hij vervolgens een eerste prijs op de landelijke finale van dit concours. Na de zesde klas op het Utrechts Stedelijk Gymnasium gecombineerd te hebben met de vooropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam, begon hij uiteindelijk in 2016 aldaar zijn studie met Frank Peters als docent. Onder hem is ook Jurns interes-se in de Russische muziek van de eerste helft van de twintigste eeuw verder tot bloei gekomen.
Masterclasses heeft Jurn gevolgd bij Bart van Oort, Ivo Janssen, Håkon Austbø, Boguslaw Jan Strobel en via Classic Young Masters ook bij het pianoduo Martijn en Stefan Blaak. Via het Prinses Christina Concours geeft hij regelmatig concerten; onder andere in juni 2015 met het Rubens Quartet in pianokwartetverband, en in november 2015 in Zürich met andere prijswinnaars. Sinds de oprichting in 2017 maakt Jurn deel uit van het Marcante Quintet. Jurn is Laureaat van Classic Young Masters 2017.

 

Plaats           : Conferentieoord Zonnewende, Tilburgseweg 54 te Moergestel

Aanvang       : 14.15 uur

Entree          : € 15,00 (incl. consumptie)  (kinderen t/m 14 jaar gratis)

Kaarten        : via e-mail: muziek@soka.nl  of:  0634146680

 

De concerten op Zonnewende worden georganiseerd door de Stichting SOKA (Sociaal-culturele en Kunst Activiteiten)in samenwerking met Classic Young Masters (CYM). CYM heeft als doel het scouten en begeleiden van jonge, bijzonder talentvolle musici in de klassieke muziek. CYM is een onafhankelijke stichting die deze musici begeleidt naar  ‘long - term development’. CYM werkt ‘achter de schermen’ aan de ontwikkeling van persoonlijke vaardigheden in relatie tot artistieke vaardigheden.

De Stichting SOKA is in 1983 opgericht met het doel jongeren en volwassenen de gelegenheid te bieden zich op maatschappelijk en cultureel gebied te ontplooien. Alle activiteiten worden zonder winstoogmerk georganiseerd.

Voor de continuering van deze concerten is uw gift op rekeningnummer IBAN NL86 INGB0005157514 van harte welkom!

 
vertel een vriend(in)!