Muziek

Zonnewende Concert II 2014

zo 18 mei '14

Zonnewende Concert II 2014

 

Aanvang 14.15 uur

PROGRAMMA 

 

Joséphine Poncelin de Raucourt, dwarsfluit

Sara Gutiérrez Redondo, piano

          

Francis Poulenc  (1899-1963)   Sonate voor fluit en piano

1. Allegro malinconico

2. Cantilena: Assez lent

3. Presto giocoso

      

Luciano Berio (1925-2003)       Sequenza I. voor fluit solo

                    

PAUZE


Frédéric Chopin (1810-1849)    
Nocturne                   

Charles Koechlin   (1867-1950)  
14 pièces pour flûte et piano

Franz Schubert  (1797-1828)
I
ntroductie en variaties op het thema “Trockne Blumen" op.160 voor fluit en piano

 

Joséphine Poncelin de Raucourt is in Frankrijk geboren en kreeg haar eerste flluitlessen op zevenjarige leeftijd. Vanaf zeer jonge leeftijd maakte ze tournees met orkesten in Italië (2001 en 2004), Duitsland, België,Luxemburg, Wit-Rusland en in Japan (2005) voor de herdenking van Hiroshima’s atoombom. Ze speelde in verschillende jeugdorkesten op eerste fluit zoals het NJO en CMGR (Coopération Musicale de la Grande Région). Ze volgde zomercursussen en masterclasses bij Sandrine François, Claude Lefebvre, Pierre-Yves Artaud, Michel Morraguès, William Bennett en Sophie Cherrier. Sinds 2011 studeert Joséphine aan Codarts Rotterdam bij Herman van Kogelenberg, Juliette Hurel en Wim Steinmann (piccolo). Ook studeert ze aan de orkestacademie van het Rotterdams Philharmonisch  Orkest, waar ze soms als remplaçante speelt. Ze sluit deze zomer haar bachelor af bij Codarts. Joséphine is toegelaten tot het Conservatoire de Paris om haar Master af te ronden.

Joséphine treedt regelmatig op in kamermuziekverband met Quintet Airlines (blaaskwintet), met Nanajo Duo (fluit en piano duo) o.a. in het Concertgebouw van Amsterdam. Ze heeft ook verschillende concoursen gewonnen, zoals het “Concours des jeunes espoirs” (Parijs 2006), “Concours de Lutèce” (Epinal 2009), “Prix d’Harmonie” (Rotterdam 2013)

 

Sara Gutiérrez Redondo werd geboren in Valladolid (Spanje). Zij voltooide haar pianostudie in Spanje met het behalen van haar Bachelor Degree bij Musikene met de professoren Marta Zabaleta en Miguel Borges, gespecialiseerd in kamermuziek met professoren Josep Colom en Irini Gaitani. Ze heeft verscheidene  piano masterclasses en cursussen bij o.a. Matti Raekallio, Lars Vogt, Paul Badura-Skoda, Paul Lewis, Vitaly Margulis, Jean-Bernard Pommier, Ian Fountain en Eldar Nebolsin en kamermuziek cursusen. Ze heeft verschillende prijzen gewonnen,  waaronder de 1e prijs tijdens het Segovia Piano Concours en Valencia Kamermuziek Concours “Adelina Domingo”. Ze heeft een beurs van de "Fundación Municipal de Cultura" van Valladolid en het programma "Excelent Jeugd" van Caja de Burgos ontvangen.
Sara treedt regelmatig op in vele belangrijke zalen in Spanje, Nederland, België, Zwitserland, Frankrijk, Portugal en Tsjechië. Zij is zeer actief in kamermuziek en geeft in het bijzonder veel concerten met de violiste Esther Gutiérrez en de pianist Federico Mosquera, waarmee zij het Duo Gutierrez-Mosquera vormt.  Ze nam deel aan het festival "VI Estio Musical Burgalés", de "XII Cycle of Contemporary Music" in Valladolid, het "Kamermuziek Festival" in Den Haag en het “Gergiev Festival” in Rotterdam.

In 2013 rondde zij met goed gevolg haar masteropleiding aan het Rotterdams Conservatorium af bij professor Stephane de May.

 

De concerten op Zonnewende worden georganiseerd door de Stichting SOKA (Sociaal-culturele en Kunst Activiteiten). De Stichting SOKA is in 1983 opgericht met het doel jongeren en volwassenen de gelegenheid te bieden zich op maatschappelijk en cultureel gebied te ontplooien. Alle activiteiten worden zonder winstoogmerk georganiseerd.

Voor de continuering van deze concerten is uw gift op rekeningnummer IBAN NL86 INGB0005157514 van harte welkom!

 

Aanvang: 14.15 uur

Entree: € 12,50 incl. consumptie (kinderen t/m 16 jaar gratis)

Aanmelding: liefst via e-mail muziek@soka.nl  of 06-34146680

 

We gaan digitaal! Geef uw e-mailadres door aan: secretariaat@soka.nl