Muziek

Zonnewende Concert IV 2019

zo 8 december '19

Zonnewende Concert IV 2019

 

Aanvang 14.15

Zonnewende Concert zondag 8 december 2019

Julio Yahir Morales, klarinet

Paris Lopéz-Marrón, piano

 

 

Programma 

Suite Pulcinella van I. Stravinsky

            -Introduccion

            -Serenata

 Sonata for Clarinet and Piano van F. Poulenc

            -Allegro tristamente

            -Romanza

            -Allegro con fouco

 Six Rumanian Dances van B. Bartok

            -Allegro Moderato

            -Allegro

            -Andante

            -Moderato

            -Allegro

            -Allegro vivace 

 PAUZE 

Summertime van G. Gershwin

Tico Tico van Z. Abreau

Venezuelan Waltz van P. De Rivera

Contradance (Solo Clarinet) van P. De Rivera

La Cumparsita van C. Gardel

Maria de Buenos Aires van A. Piazzolla

Libertango van A. Piazzolla 

 

Julio Yahir Morales werd geboren in Morelia Michoacán, México. In 2007 begon hij zijn studie klarinet aan het Conservatorio de las Rosas bij Professor Alberto Valdes-Brito Hoyos. Hij heeft met diverse orkesten en met vele musici samengewerkt, waaronder Jan Jakub Bokun, Fernando Domínguez, de klarinettist Jonathan Cohler en Nina Jansen-Deinzer tijdens de International Cervantina Academy voor hedendaagse muziek. In 2015 nam hij deel aan de realisatie van het album “Seis Maestros de capilla” met werken van José Mariano Elizaga.Yahir heeft in verschillende staten van Mexico opgetreden als solist. Hij was lid van het blazersensemble SOMA opgericht door het Conservatorio  de las Rosas. Als eerste klarinettist heeft hij bij het Conservatorio de las Rosas kamerorkest, Michoacana University kamerorkest en bij diverse festivalorkesten gespeeld. In 2015 is hij afgestudeerd als klarinettist bij Professor Alfredo Brito Valdes-Hoyos.

 

Paris Lopéz-Marrón is een Mexicaanse musicus. Dankzij zijn muzikale persoonlijkheid als pianist, koor- en orkestdirigent alsook jazz arrangeur heeft hij vele concerten in Nederland, Duitsland, Frankrijk, België, Luxemburg, Polen en Mexico uitgevoerd. Ook heeft hij deelgenomen aan vele internationale festivals zoals TransEuropean Festival (France), Stravinsky Festival (Nederland), Internationaal Kamermuziek Festival (Mexico), Over the Borders Festival (Germany), Musical Juni (Mexico), Jazz Masters, Berkeley Jazzfest (Mexico). Als orkestdirigent won hij 3e prijs op het 1e Nationaal Concours voor Orkestdirigenten georganiseerd door CONACULTA in Mexico. Hij studeerde piano klassiek met Alejandro Corona, compositie en arrangement jazz aan dezelfde muziekfaculteit van  de universiteit te Veracruzana in Mexico waar hij in 2006 afgestudeerd is. In 2009 studeerde Paris López-Marrón piano klassiek aan het Conservatorium Maastricht bij Jeroen Riemsdijk. Als onderdeel van zijn master studie studeerde hij orkestdirectie bij Arian Tien. In Juni 2011 behaalde Paris zijn Master Diploma piano.

 

Plaats:             Conferentieoord Zonnewende, Tilburgseweg 54 te Moergestel

Aanvang:        14.15 uur

Entrée:            € 15,- (incl.consumptie) (kinderen t/m 14 jaar gratis toegang)

Kaarten:          te bestellen/reserveren

e-mail:            muziek@soka.nl of tel. 06 34146680 

 

De concerten op Zonnewende worden georganiseerd door de Stichting SOKA (Sociaal- culturele en Kunst Activiteiten). Stichting SOKA is in 1983 opgericht met het doel jongeren en volwassenen de gelegenheid te bieden zich op maatschappelijk en cultureel gebied te ontplooien. Alle activiteiten worden zonder winstoogmerk georganiseerd. Meer informatie: www.soka.nl.