Muziek

Zonnewende concert I 2020

zo 26 januari '20

Zonnewende concert I 2020

 

Aanvang; 14.15 uur

Zonnewende Concert zondag 26 januari 2020 

PROGRAMMA

 

Fantasia su Cavalleria Rusticana voor klarinet en piano Op. 83 -     C. Della Giacoma

Sequenza IX voor klarinet solo                                                              L.Berio

           

            PAUZE

 

 

 Drei Romanzen Op. 94                                                                           R.Schumann

 Première Rhapsodie voor clarinet en piano                                        C. Debussy

 

 

VALENTINA PENNISI

Valentina Pennisi is in het tweede jaar voor haar Master aan het Concervatorium Codarts, Rotterdam waar ze lessen volgt in bass klarinet bij Julien Herve, Bruno Bonansea en Davide Lattuada. In maart 2019 heeft ze de auditie gewonnen om mee te werken bij het orkest Sinfonia Rotterdam; in oktober 2019 won ze de auditie om geaccepteerd te worden als ”akademist” bij de Rotterdamse Philharmonie. Valentina heeft ervaring opgedaan in het Italiaans en Frans Jeugd Orkest alsook in beroepsorkesten: Mitteleuropa Orchestra (Udine); Orchestra Senzapine (Bologna) en het Orchestra Europa Incanto in Rome. Ze heeft de tweede prijs gewonnen bij de International Clarinet Competitie “Chalumeau” in Maruggio (Italië); de derde prijs bij de International Clarinet Competition “I talenti del clarinetto” in Camerino, 1e prijs bij de finale auditie voor de Masterclass “Il clarinetto in famiglia” met Stefano Cardo (beurs aangeboden door Buffet Crampon).

 

SARA GUTIÉRREZ REDONDO

Sara Gutiérrez studeerde piano aan het conservatorium van haar geboortestad, Valladolid (Spanje), en voltooide haar Bachelor Degree aan het Baskische Conservatorium, “Musikene”. In 2013 haalde zij haar Masterdiploma aan het Rotterdams Conservatorium - Codarts Hogeschool voor de Kunsten met uitstekende resultaten. Zij is bezig haar carrière verder te ontwikkelen met Professor Matti Raekallio in Hannover. Zij won eerste en tweede prijzen bij piano en kamermuziek concoursen en studeerde met financiële steun van “Fundación Municipal de Cultura” van Valladolid, het programma “Excelent Youth” van Caja Burgos en van de Nederlandse Regering. Sara geeft regelmatig recitals in belangrijke concertzalen in Spanje, Nederland, België, Zwitserland, Frankrijk, Portugal, de Tsjechische Republiek en Oostenrijk. Ook wordt zij frequent uitgenodigd om deel te nemen aan belangrijke festivals. Ze is zeer actief als kamermusicus. Zo vormt zij een viool- en pianoduo met haar zus, de violiste Esther Gutiérrez en maakt zij deel uit van het Gutiérrez-Mosquera Piano Duo met pianist Frederico Mosquera. Sara is docent en begeleider aan het Rotterdams Conservatorium Codarts sinds 2017.

 

 

Plaats:             Conferentieoord Zonnewende, Tilburgseweg 54 te Moergestel

Aanvang:        14.15 uur

Entrée:            € 15,- (incl.consumptie) (kinderen t/m 14 jaar gratis toegang)

Kaarten:          te bestellen/reserveren

e-mail:            muziek@soka.nl of tel. 06 34146680 

 

De concerten op Zonnewende worden georganiseerd door de Stichting SOKA (Sociaal- culturele en Kunst Activiteiten). Stichting SOKA is in 1983 opgericht met het doel jongeren en volwassenen de gelegenheid te bieden zich op maatschappelijk en cultureel gebied te ontplooien. Alle activiteiten worden zonder winstoogmerk georganiseerd.