Rubrieken

De lezingen en symposia die in Zonnewende plaatsvinden zijn op dit moment onderverdeeld in vijf verschillende rubrieken:
Cultuur, Cure & Care, Gezin, Kunst en Muziek.


Elke rubriek heeft haar eigen kalender. Door op de pijlen naar boven of naar beneden te klikken loopt u door desbetreffende kalender.

 

Binnen de rubriek Cultuur komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals De Cultuur van Europa,  Cultuur & Mode,  Sociaal Verantwoord OndernemenZakelijke ethiek in internationaal perspectief, Communicatie.

Cure & Care organiseert symposia op het gebied van bio-ethiek over thema's als De eeuwig jonge mens als ideaal, Zorgstelsel in verandering, Orgaandonatie, Menswaardige gezondheidszorg, Ethiek en diagnostiekSpelen met Moeder Natuur.

Onder de rubriek Gezin vallen gezinsdagen die met een regelmaat van twee keer per jaar georganiseerd worden over thema's zoals het boek van Dr. G. Feddema: En als we nou weer eens gewoon gingen opvoeden  en het boek van dr. Jan Derksen: Zijn we wel narcistisch genoeg.

Contactpersonen Gezin

Pieter en Rita Pouw-Bahlmann 
Juliana van Stolberglaan 31
1412 BE Naarden
Tel. 035-6946350       

Op het gebied van Kunst nodigen we deskundigen uit die spreken over onderwerpen als Chinese kunst, het Rembrandtjaar, Het jaar van het Kasteel. Verschillende keren is gesproken over K.C. De Bazel, architect van Zonnewende, en werd een rondleiding door Zonnewende verzorgd.

De Commissie Muziek organiseert concerten uitgevoerd door jonge artiesten. Doel van deze concerten is aan jonge artiesten een podium te bieden en zich te ontplooien in hun vak.De Commissie Muziek werkt samen met de Stichting Jong Muziektalent Nederland (SJMN), die spelers voordraagt die reeds hun sporen op concoursen (nationaal en internationaal) verdiend hebben.Daardoor is een hoog niveau van de concerten gegarandeerd.